PARTNERSCHAFT

 "ODENHEIMER KARNAVALSGESELLSCHAFT"   MIT   "CV de SMOOKSNUIVERS"

 

2011, 10e bezoek van de Smooksnuivers aan OKG Odenheim (11-13 nov.) ivm "4 x 11 jahre OKG":

(19e uitwisseling)

Foto's: 1e dag 11-11-2011:    Klik hier voor foto album 

Foto's: 2e dag 12-11-2011:    Klik hier voor foto album 

Foto's: 3e dag 13-11-2011:    Klik hier voor foto album 

OKG vierde dit jaar op 11-11-11 haar 44 jarig bestaan en daar waren de Smooksnuivers als bevriende carnavalsverenging voor uitgenodigd. Niet één dag maar drie dagen waren de Smooksnuivers welkom.
Een 4 x 11 feest bij OKG dat wordt weer een spektakel, de herinneringen van 2x11 en 3x11 staat bij menigeen nog heel positief in het geheugen. Na de vele verhalen van diverse Smooksnuivers die eerder bij OKG'ers zijn geweest, waren enkele nieuwe leden onder ons toch wel erg benieuwd geworden van wat er zoal te beleven valt bij de OKG'ers in Odenheim.

Vrijdagochtend (11-11-11) om 07.00 uur was het moment dat we met ca 45 leden per dubbeldekker zijn vertrokken voor de 555km naar Odenheim in Duitsland. Voor de nieuwe leden, Odenheim is een deelgemeente van Ostringen en ligt iets onder de wat bekendere plaats Hockenheim. Het touringcarbedrijf had twee chauffeurs op de bus gezet, dat was praktisch. Niet al te veel stops en dat was net het doel want OKG verwachtte ons op tijd. Natuurlijk was er voldoende drank ingeslagen in de bus. Floor en Sabine waren de "BCM'ers" (Bus Catering Managers), dat was goed geregeld en iedereen werd op tijd van heerlijk hapjes en drankjes voorzien (ook koffie!). Om 09.35 uur was er een 1e stop wat door de rokers (Smooksnuivers) wel werd gewaardeerd.  Een 2e korte stop om 12:40 uur, daarna op weg voor het laatste stukje. We werden om ca 15.00 uur in Odenheim verwacht, de totale reis liep zo voorspoedig dat de verwachting was dat we rond 14.30 uur in Odenheim zouden kunnen aankomen. Wat doen we, ergens een 3e stop maken of even per GSM bellen of het uitkomt als we eerder aankomen, het werd het laatste. OKG heeft het op zo'n dag met alle voorbereidingen voor het feest best wel druk, zeker in dit geval want met een 4x11 jarig jubileum feest zijn er vanzelfsprekend veel zaken te regelen, onze vroege aankomst kwam goed uit. Rond 14.30 uur werden we als vanouds weer vorstelijk ontvangen in het oude gerestaureerde gemeentehuis, de hapjes en drankjes stonden klaar. Het oude gemeenthuis ziet er aan de buitenkant weer helemaal fris uit, zie de foto's. Na de mooie welkomswoorden van de deelgemeente raadvoorzitter Gerd Rinck, Thorsten Rieg (President OKG) en commissielid Ger Bosveld werden de Smooksnuivers gekoppeld aan de gastgezinnen. Daarna ging een ieder op weg om zich op te maken voor de feestavond. Rond 19.00 uur stroomde de eerste horde bezoekers de versierde Mehrzweckhalle binnen (sporthal) met op het podium de niet onmiskenbare tekst "4x11 jahre OKG" het geheel in de huiskleuren van de vereniging. Het werd een avond vol sprekers, officiële handelingen, muziek en optredens van dansgardes het geheel aangevuld en begeleid door een 14 man/vrouw tellende huisband Bajazzo. De "President" van de Smooksnuivers had zijn vuurdoop om voor een volle zaal in het Duits de OKG'ers van harte te feliciteren met hun jubileum en memoreerde aan de jarenlange geslaagde Partnerschaft tussen de OKG en de Smooksnuivers. Het herenballet van de Smooksnuivers mocht ook hun act opvoeren, niet eenmaal maar tweemaal! Na een heerlijke feestavond ging een ieder rond 01.00 uur voldaan, moe en "Begeistert" naar bed.

De volgende dag (zaterdag) weer vroeg op, lekker ontbijten en op naar de bus voor een dagje uit, georganiseerd door OKG. De reis voerde ons naar een mooi uitzichtpunt vanwaar in de verte een nieuw voetbalstadion te zien was.
Het vervolg van de trip voerde ons naar dit nieuwe voetbalstadion van "TSG 1898 Hoffenheim" het Wirsol, Rhein-Neckar-Arena in Sinsheim alwaar we een uitgebreide rondleiding kregen. Het was een geweldige ervaring en mooi om te weten dat het station is geschonken door de heer Dietmar Hopp de grondlegger van het over de gehele wereld bekende bedrijf SAP (ERP software producent). Na het bezoek werd de weg vervolgd naar een heuse private "Braurei gasthof Dachsenfrans" in Zuzenhausen waar we verrast werden met een heerlijke maaltijd. En bij carnavalsclubs hoort natuurlijk ook muziek. Fritz, Hans, Karlheinz en HaPeKa (Hanspeter) van OKG hadden in "Notime" de stemming er goed inzitten, in één woord geweldig! Na een paar gezellige uurtjes gingen we gezamenlijk weer richting Odenheim om ons op te frissen en om te kleden voor een tweede feestavond met de OKG'ers, dit keer hadden de OKG'ers hiervoor de "Ochsen" ingehuurd. Rond 20.00 uur stroomde de OKG'ers en de Smooksnuivers het plaatselijke lokaal binnen, een ieder was verrast met het opgesteld buffet met heerlijke gerechten, iedereen kon zijn buikje weer rond eten. Daarna kwam het feest snel op gang, de OKG'ers moesten nog een bezoekje afleggen aan de grote feestavond in de sporthal voor de jeugd. Een aantal Smooksnuivers waren daarbij uitgenodigd, na een uurtje of wat was iedereen weer opgetogen terug. De nieuwe leden van ons hadden zo'n spektakel nog niet eerder meegemaakt, ca 800 jongelui verkleed in carnavaleske kledij, zoiets moet je met eigen ogen gezien hebben, drinken kunnen ze er ook! Rond elven kwam het feest echt goed opgang, mede door de muziek en het gezang van enkele OKG'ers Fritz, Hans en Hanspeter. En voor diegene die nog trek had het buffel was tot laat in de avond open! Gezelligheid kent geen tijd het werd dus voor sommige heel laat, rond 3 uur gingen de laatste de deur uit. Op naar bed en zondagochtend weer fris en helder aan het ontbijt.

Na het ontbijt was er voor de meeste eindelijk eens een rustig momentje om bij te praten met de gastgever(s). Aan alles komt een eind helaas ook aan dit weekend, rond 12.00 uur werd een ieder verwacht in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging FC Odenheim voor het afscheid. Aldaar aangekomen, ja hoor daar stond alweer een warm buffet klaar voor de liefhebbers! Nadat door diverse onderons de soep en Duitse knakworst was weggewerkt was de tijd daar om officieel afscheid te nemen. De 1e afscheidswoorden kwamen van Thorsten Rieg, de President van OKG, vervolgd door deelraadvoorzitter Gerd Rinck van Odenheim en onze Prins Ron de 1e. Ger Bosveld bedankte de OKG'ers voor het geweldige weekend met alles er op en eraan, top! Tijdens het afscheid is het een gewoonte om een verenigingskado aan te bieden aan de gastvereniging, een groot en lang pak kwam te voorschijn.De OKG'ers werden blij verrast met een sjoelbak met daarbij aangepaste stenen de ene helft met het logo van de Smooksnuivers en de andere helft met het logo van OKG. Als klapstuk werd er ook nog een prachtige beschilderde kist binnengebracht en overhandigd met daarin een echte Hollandse kaas. Rond 14.00 uur was het moment daar om richting de bus te gaan, aldaar werd door een ieder van elkaar persoonlijk afscheid genomen (incl kleine Hollandse snaps). Om ca 22.30 uur waren de Smooksnuivers moe maar uiterst voldaan weer veilig in hun eigen Heimat! 

"3 mal Ulle Helau"

       

 

Kopij van de opening pagina van de OKG website 

Enkele reacties in het gastenboek van OKG

 

Kopij plaatselijke Rozenburgse Courant (de Schakel) 

 

 

Naar boven.  Terug naar boven.

Naar boven.  Terug naar OKG menu.