Smooksnuivers sluiten carnavalsseizoen af

 

Smooksnuivers sluiten carnavalsseizoen af

 

Het slotweekend van het carnavalsseizoen 2018/2019 werd op vrijdag 1 maart ingeluid met een bezoek aan de bevriende carnavalsvereniging de Blauwkonters uit Poeldijk. Daarna barstte op zaterdag 2 maart het Groot Carnaval los. Prins Ron 1e ontving uit handen van gebiedscommissielid Erwin van Eijsden de sleutel van Rozenburg, dat voor drie dagen zou verder gaan als Smookenburg. In een bonte stoet en met muziek van de Furietoeters uit Maassluis verplaatste de carnavalsvierders, waaronder een aantal met versierde fietsen en karren, zich van het Raadhuisplein naar de ‘Tempel der Zotheid’ op Sportpark Oost voor een grandioos kindercarnaval. Veel kinderen genoten van het feest, waar volop  gehost en gedanst werd. De mooiste creaties kregen een mooie prijs uit handen van Jeugdprins Thomas 2e.

 

's Avonds was het de beurt aan de volwassenen om los te gaan. Het werd een zeer gezellig feest met opvallende en ludieke creaties. Velen hadden zich laten inspireren door het motto van Prins Ron 1e ‘Het roer gaat om’. Ook hier waren prijzen voor de best verkleedde feestgangers.

 

Na een zondag van opruimen, napraten en de traditionele maaltijd (captains diner, verzorgd door ’Het  Posthuys), ging op maandag een bus met 35 uitgelaten feestvierders op weg naar Breda om daar de optocht te bekijken en feest te vieren. Even dreigde de harde wind roet in het eten te gooien, maar in de ochtenduren kwam het verlossende bericht dat de optocht gewoon doorgang kon vinden. Het werd een fantastische dag in Breda.

 

Op dinsdag 5 maart was het dan echt de afsluitende dag van het seizoen. Op Vastenavond kwamen de Smooksnuivers bij elkaar in hun clubhuis op Sportpark Oost om met elkaar haring en wittebrood te eten. Prins Ron 1e reikte zijn jaaronderscheidingen uit, zijn laatste officiŽle daad van het seizoen.

 

De Smooksnuivers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd carnavalsseizoen en gaan na een korte pauze weer druk aan de slag met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, dat in het teken zal staan van het 5x11-jarig bestaan van de vereniging.

 

De Dansmariekes (vanaf zes jaar) en Dansgarde (vanaf 14 jaar) van de Smooksnuivers beginnen op woensdag 10 april a.s. met de trainingen voor het nieuwe seizoen. Ben je nieuwsgierig of dansen bij de Smooksnuivers iets voor je is, kom dan gerust een keer kijken op woensdagavond tussen 18.45 en 20.45 uur op Sportpark Oost.

 

Informatie over de vereniging en foto's van de diverse activiteiten zijn te vinden op deze website.

Optocht Breda 2019 

  Terug naar persberichten overzicht.