Smooksnuivers krijgen iedereen mee …

 

Smooksnuivers krijgen iedereen mee …van kind tot politie of het Rozenburgs DB.

En toen was het zover. Carnaval in rozenburg. De Smooksnuivers waren vanaf ’s ochtends een uur of 10 al bezig met ballonnen opblazen voor de ballonnenwedstrijd, de prinsenwagen oppoetsen noem maar op. Rond 12.30 uur vertrok de hele stoet Smooksnuivers vanaf de Schans via de Emmastraat naar het Raadhuisplein. Laphethemookis zorgde voor de muzikale omlijsting.

Rond 13.11 uur overhandigde deelraadvoorzitter Ria de Sutter na een lange bemoedigende toespraak de sleutel van Smokenburg aan Prins Ron 1e Hij bedankte haar hartelijk voor het in hem gestelde vertrouwen. Hierna werden de ballonnen opgelaten en vertrokken de Smooksnuivers in een grote polonaise over het Raadhuisplein. Rond 13.40 uur stonden zowel het jeugdprinsenteam als prins Ron en zijn gevolg op de prinsenwagen om te vertrekken naar de Schans. Weer begeleid door Laphethemookis en wat verkleedde kinderen. Om 14.11 uur begon het kindercarnaval. Er is aardig wat afgedanst en er waren veel leuke creaties te bewonderen. Er zijn in 3 categorieŽn prijsjes uitgereikt.

-          Jongens tot 6 jaar

-          3e prijs  vleermuis….Sem Simonis

-          2e prijs  vogelverschrikker…..Rens Moofen

-          1e prijs  gelaarsde kat …..Heron van de Klooster

-          Meisjes tot 6 jaar

-          3e prijs  K3……. Mama en dochters van Oudheusden.

-          2e prijs  prinses Pardijn…..Britt Bot.

-          1e prijs  Doornroosje…..Lorene Valk

-          Jongens en meisjes ouder dan 6 jaar.

-          3e prijs  Clown….Naditza Smit

-          2e prijs  Ariel…..Esmeralda Winkels

-          1e prijs Donald Duck……Damian Zandbergen.

Het feest was om 16.30 uur afgelopen maar we hebben nu al zin in volgend jaar. Gelukkig voor de groten onder ons mochten we ’s avonds nog even verder carnavallen want om 20.11 uur begon het Groot carnaval. En ja…..in de Schans maar niet in de grote zaal maar in de zaal bij Dansschool Double feet. Het was een groot succes. Ook hier hadden we prijzen voor de best verkleedde personen.

De 3e prijs ging naar Nars Broekharst verkleed als nurdy olifant.

De dames Zandbergen en Rudolph gingen er met de tweede plaats van door. Zij waren verkleed als “schoonmoeder” annex heks. Maar de mooiste creatie was van Sabine met haar Kinderen Bas en Anja. Zij liepen in schitterende zelfgemaakte gewaden. Het is altijd fijn om te zien hoeveel tijd en/ of moeite mensen erin willen steken.  Dat de Smooksnuivers ook populair zijn binnen de Rozenburgse politiek bleek wel uit het feit dat ook het DB op bezoek kwam. Deelraadsvoorzitter de Sutter werd vergezeld door Arie Mol en Ruud Zeegers. Zelfs de politie kwam een kijkje nemen op ons feest.  Maar wie wil dit nu niet. Zij hebben nog even met het SDB gebabbeld maar moesten helaas al vroeg weer weg. Gelukkig werd later pas duidelijk dat het niet om het echte DB ging maar om Peter Zandbergen en zijn dochters die op deze manier iets ludieks wilden neerzetten.  Zo zout hebben we het nog nooit gegeten. De politie bleek na navraag overigens wel echt te zijn.  Kortom de motto’s van onze prinsenteams kloppen weer.  Want waar de Smooksnuivers dit jaar ook heen werden gestuurd. In 2011 ging het feesten vanzelf.

 

 

 

 

Wilt u meer weten of zien van onze festiviteiten? Kijk in op onze website www.smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.