KINDERCARNAVAL EN GROOT CARNAVAL BIJ DE SMOOKSNUIVERS

Kindercarnaval en Groot Carnaval bij de Smooksnuivers

Na een zeer geslaagde optocht kon na de prijsuitreiking van de optocht iets na drie uur het kindercarnaval beginnen. De zaal stroomde vol met allemaal mooie creaties. De kinderen hadden, waarschijnlijk met hulp van vaders en moeders weer erg hun best gedaan er mooi uit te zien.

De middag werd geopend door spreekstalmeester Gertjan van Oudheusden en zoals altijd werden eerst Jeugdprins Ricardo de 1e, Prinses Esmeralda en Adjudant Marco officieel binnen gehaald, gevolgd door de dansmariekes en de jeugdraad van elf. Prins Ricardo de 1e heette iedereen van harte welkom en sprak de hoop uit dat het een gezellige middag zou worden en dat is zeker gelukt. Daarna volgde alle kinderen hem in een grote polonaise. En ook de rest van de middag werden er nog de nodige polonaise door de kinderen gelopen en werd er veel gedanst op muziek van MIKADO Services. Verder kwamen ook de dansmariekes weer op de vloer met hun uitstekende gardedans en later ook een spetterende showdans. De jeugdraad van elf hebben ook hun act opgevoerd op het liedje van “Bob de Bouwer’, wat bij het jeugdige publiek in goede aarde viel. Ook de Dansgarde bracht hun Gardedans en showdans ten tonele.

Later in de middag werd het grote prinsenteam, bestaande uit Prins Jacob de 1e, Prinses Catharina en Adjudant Theo met hun Raad van Elf binnen gehaald en nadat Prins Jacob nog enkele woorden tot Jeugdprins Ricardo en alle kinderen had gericht werd het weer tijd voor een grote polonaise. Door leden van de FEN (Federatie Europese Narren) werden Floor Leune en Marco Mostert onderscheiden voor hun vele werk voor de optocht. Aan het eind van de middag  werd het spannend want het was tijd voor het bekendmaken van de mooist verkleedde. Er waren weer heel wat prijzen te verdelen en de jury had weer flink hun best gedaan. Na de prijs uitreiking werd er nog eenmaal een polonaise gelopen en toen heeft Prins Ricardo 1e zijn publiek nog bedankt voor een heerlijke, drukke, gezellige carnavalsmiddag.

’s Avonds was het de beurt aan de volwassen Smooksnuivers om op hun laatste openbare feestavond van dit seizoen nog een keer uit hun dak te gaan. Ook hier waren weer bijzondere creaties te bespeuren. De Smooksnuivers weten het zeer te waarderen wanneer bezoekers van de carnavalsavond moeite doen om zich feestelijk uit te dossen.

Als speciale gasten waren de Hobbelende Bierviltjes uit Zwartewaal van de partij.

Na de officiële opening om 21.11 uur gaf de Dansgarde nog een laatste optreden weg, waarna de meiden hun gardekostuum konden ruilen voor een zelf gekozen creatie. De muziek werd de gehele avond verzorgd door Peter Rijnsdorp van Mikado Services (Peter bedankt!). Door omstandigheden was er helaas geen boerenkapel aanwezig wat voor een dergelijke avond toch een gemis is. Volgend jaar zal dat beslist anders zijn!

Om 23.11uur  was het tijd voor het demasqué en het bekendmaken van de prijswinnaars. De prijzen werden door een jury als volgt bepaald:

1e prijs Harem groep
2e prijs Oud mannetje
3e prijs Opa-tje

Vervolgens werd door leden van de FEN (Federatie Europese Narren) een aantal leden van de Smooksnuivers onderscheiden voor het vele werk dat zij voor de Smooksnuivers doen of in de afgelopen jaren gedaan hebben. Dit jaar viel de eer te beurt aan Gerard Haak, Marelva Overman, Piet Ouwens en niet te vergeten onze eigen Vaandel-Flip.

Daarna werd nog tot in de kleine uurtjes doorgefeest en kunnen de Smooksnuivers weer terugzien op een lange, vermoeiende maar toch geslaagde dag.

Een uitgebreide fotoreportage van de gehele dag kunt u terugzien op de internetpagina van de Smooksnuivers: www.smooksnuivers.nl

  Terug naar nieuwsoverzicht.