PRONKZITTING CARNAVALSVERENIGING DE SMOOKSNUIVERS

Pronkzitting Carnavalsvereniging de Smooksnuivers

Op zaterdag 25 januari organiseerde carnavalsvereniging de Smooksnuivers hun 21e Pronkzitting in de Nieuwe Schans. De zaal was weer op tijd aangekleed en een ieder had zijn beste beentje voor gezet. De muziek was weer goed verzorgd en voorzien van nieuw en wel zeker perfect geluid. De stemming zat er al snel in toen de Smooksnuivers ten tonele kwamen en zoals gebruikelijk openden met hun Smokenburgs Volkslied. Vorst Peet heette een ieder welkom en zei erop te vertrouwen dat het een knallende avond zal worden met veel feest vreugde. En dat zal een ieder na afloop zeker hebben kunnen beamen.

Bij de Pronkzitting behoort een gardedans die werd geshowd door de Dansmariekes die een schitterende dans neerzette zoals we gewend zijn van de feestavonden die we straks wel weer kunnen zien op de Duitse Televisie stations. Ook al zijn ze dan nog zo klein ze weten er een echte show van te maken. Later op de avond wisten zij ook nog een showdans te laten zien.

Uiteraard was er weer een Hofkapel aanwezig en de Stumpers wisten met wat oude bekende nummers de zaal te doen zingen of in zijn geheel te doen staan.

De Oud Prinsen waren na een aantal jaren afwezigheid weer met een act van de partij en hadden iets uit de kast getrokken waar zij het publiek mee wisten te vermaken. Met wat rook en een heuse Goocheltruc wisten zij een ieder versteld doen staan.

Ook dit jaar waren er weer vele leden die zich hadden ingezet om uit eigen initiatief een act neer te zetten. Zo ook Corina en Gertjan. Corina wist haar vriend tevens aanstaande te overtuigen voor een Duet en zo deden zij geheel live een Nederlands duet van Brigitte Kaandorp en Herman Finkers. Corina met haar mooie stem wist de zaal te ontroeren en Gertjan wist het voor elkaar te krijgen er een komisch sfeertje aan te geven. Om door te gaan in de Nederlandse sfeer die het goed deed bij het publiek kwam Tom Manders geheel uitgedost nog eens langs en zette een ‘echte’ Dorus op het toneel. Natuurlijk was er ook nog een taak weggelegd voor een echte Goochelaar die een ieder in de zaal in het ootje wist te nemen. Met wat hulp van enkele assistentes uit de Carnavalsvereniging goochelde hij erop los en wist hij ook Burgemeester Mevrouw de Sutter op het podium op het verkeerde been te zetten door voor haar ogen een geldbiljet weg te goochelen, dat plotseling uit een appel weer te voorschijn kwam.

Het Jeugdbestuur van de vereniging heeft weken moeten oefenen, maar hebben daar dan ook heel veel lol mee gehad en kwamen met een Griekse Zorba dans ten tonele. Echt lachen en wel schuddebuikend, want ze waren uitgedost in zelfgemaakte kleding voorzien van wel hele dikke buiken. Echte Zorba’s dik en rond van de Gyros en Soeflaki.

Ook vanuit een andere vereniging, Excelsior, werd een ludieke inbreng op bekende muziek een tweetal dansen uitgevoerd. Ieder jaar zijn deze Dames er gelukkig weer bij om te laten zien dat er meer gebeurd in de Rozenburgse Gemeenschap van Verenigingen.

Een echte Look-a-Like Mark Wildemans als Bob de Rooy zette de boel echt op stelten. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen. Een complete act die van begin tot het einde een ieder vermaakte. Al werd er dan wel wat schuttingtaal gebruikt, het ging natuurlijk om het vermaak. En dat lukte hem wel degelijk en ook zijn zang en stem gebruik als Bob de Rooy ging hem wel degelijk goed af. Je moet toch maar zo’n man vinden om een ieder weer eens flink aan het lachen te krijgen. Dit was de Carnavalsvereniging zeker goed gelukt.

De Smooksnuiverinnen hadden al weken getraind en konden een Foxy Foxtrot van de oude, helaas niet meer levende Nico Haak, laten spetteren. In mooie zelf gemaakte glitterende kleding wisten zij onder leiding van Esther Bot weer een lekker dansje te voorschijn te toveren.

En toen was het tijd om de Prins een officieel gedeelte aan het publiek te doen laten komen. De uitreiking van de Halve Maan, de onderscheiding die al vele jaren wordt uitgereikt aan een inwoner van Rozenburg die zich vrijwillig inzet voor een goed doel voor de Gemeenschap. Dit Jaar ging deze onderscheiding naar Dhr. Simon de Regt. Simon die toch al bijna 60 jaar is doet nog veel voor de Rozenburgse gemeente en dat wil zeggen voor vele onder ons is hij vaak te zien bij de Kinderboerderij waar hij van alles doet. Bij vele bejaarden is hij bekend als de tuinman, en ook bij de Vogelvereniging is hij een graag geziene man.

Aan alles komt een einde zo ook aan deze avond die werd afgesloten met een Grande Finale verzorgd door Ron Pressing die met vele bekende Nederlandse nummers weer de zaal deed meezingen. Na afloop van het officiële gedeelte was er nog volop gelegenheid om te dansen tijdens het bal-na op muziek van de Blue-Boys uit België.

De Smooksnuivers zijn al volop bezig om alles in orde te maken voor het Groot Carnaval op zaterdag 1 maart. Dus vergeet het niet en let op de agenda in de Rozenburger. Dan zien we u graag in de Optocht of langs de route of wellicht op ons grote feest in de Schans waar weer een groots Carnaval gevierd zal gaan worden.

 

  Terug naar nieuwsoverzicht.