St NICOLAAS ARRIVEERT IN ROZENBURG OP ZATERDAG 23 NOVEMBER AS.

St. Nicolaas arriveert in Rozenburg op Zaterdag 23 november.

 

Vanuit het secretariaat van St. Nicolaas kwam afgelopen week het bericht dat de goedheiligman op zaterdag 23 november zijn intocht wil maken in Rozenburg.

Toen wij hem spraken was de storm die het weekend Nederland teisterde al weer voorbij.. De Sint verklapte dat hij hier niet zo blij mee was omdat het , mede gezien zijn leeftijd, boven op de brug van de veerpont aardig kan spoken. Hij vertrouwde er op dat het weer nog zal verbeteren. Overigens verheugd hij zich ieder jaar opnieuw op het weerzien van de Hollandse kinderen. Daarentegen verafschuwd hij de regen en wind hier in Nederland en geeft persoonlijk de voorkeur aan het zonnige Spanje.

De Sint vroeg of, zoals gebruikelijk,  weer een beroep gedaan kan worden op de organisatie van de Smooksnuivers, die de Sint al jaren behulpzaam zijn bij zijn intocht. Inmiddels hebben wij dit nagecheckt en het blijkt ook dit jaar gelukkig weer geregeld te zijn.

Zoals wij hebben vernomen zal de goedheiligman met zijn gevolg om ongeveer 14.00 uur met de veerpont vanuit Maassluis arriveren.

Vanaf kwart voor twee zullen de kinderen met sinterklaasliedjes worden beziggehouden en vast in de juiste feestsfeer worden gebracht.

Op verzoek van het secretariaat van St. Nicolaas zal in de volgende editie van deze krant nog wat uitvoeriger op dit heuglijke feest worden in gegaan en zal de volledige intocht route worden vermeld.

Sint blijkt zich reeds enorm te verheugen op zijn aankomst in Nederland en op de ontvangst in Rozenburg in het bijzonder.

  Terug naar nieuwsoverzicht.