SMOOKSNUIVERS BENADEELD DOOR VANDALEN

Smooksnuivers benadeeld door vandalen 

Door het niet doorgaan van de carnavalsoptocht in 2001 waren meerdere wagens opgeslagen in de loods bij de Ruitervereniging op de landtong. Om wat werkruimte te creëren in en om de loods had men met de welwillende medewerking van de Zeehond sinds een aantal weken één van de wagens, waar het meeste werk reeds aan was verricht, tijdelijk gestald op het terrein van het zwembad.

In de nacht van Zaterdag op Zondag hebben vandalen zich toegang verschaft tot het zwembad terrein. Naast een aantal vernielingen aan een buiten gebouwtje heeft men de onder een zeildoek opgeslagen carnavalswagen in brand gestoken. De op de wagen opgebouwde afbeelding van de Veerpont is volledig in vlammen opgegaan. Niet alleen is door deze wandaad een ludiek item voor de optocht verloren gegaan ook vele tientallen uren van hard werken zijn voor niets geweest.

Hopelijk zijn er ook nog goedwillende Rozenburgers die walgen van deze vernielzucht en zich nu geroepen voelen om door hun deelname een nieuwe impuls aan de optocht geven.

De optocht staat gepland voor zaterdag 9 februari 2002.

 

Terug naar nieuwsoverzicht.

-